Wednesday, 14 December 2011

Ini pasal lelaki :)

Assalamualaikum ! Hari nie Cik Kentang Manis nak berceramah sikit pasal LELAKI. Jujur aku cakap, aku suka usha boys yang COMEL ! COMEL macam ni ...


HAHA over tak aku ? Takde lah. Yang ni tak payah cakap lah kan dah namanya international idol. Mangsa mangsa usha aku tak semestinya macam Nichkhun oppa saya nie. Yang biasa biasa tapi smart pon diterima :)
p/s : I love u Nichkhun ! *OK gedik disitu T__T

Baiklah, berbalik pada objektif asal. Nak cakap pasal LELAKI. Jomm !

1. Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik, tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap personaliti dan ketrampilan seseorang itu. Haa ada paham ? Cantik memang satu hal laa kan untuk perempuan tapi jangan OVER sangat. Biasa biasa pon cukup. Janji hati mau baik maa :)

2. Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum? adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya ketika mereka menelefon seorang wanita. Pernah mengalami situasi di mana korang rasa menyampah + meluat giler bila dia asyik tanya soalan camni ?Tapi, benda remeh camni lah yang dorang suka.


3. Lelaki amat benci apabila wanita menceritakan mengenai kisah bekas teman lelaki mereka. Yang lepas tu lepas lah, yang dah ada depan mata tu jaga baik baik. 

4. Jangan ingat perempuan je pandai menangis, lelaki pon boleh. A bit rare right ? When he does it, he really means it :)


Tengok, little boy pon pandai emo T___T

5. Lelaki selalunya lebih sayangkan ibu mereka berbanding ayah. Sebab tu lah dah besar panjang pon masih digelar 'anak mak'. Ermm.. kalau bermanja dengan ayah, sedikit pelik di situ kan ? :P

6. Apabila lelaki membelikan hadiah kepada wanita, mereka amat risau sekiranya hadiah yang mereka berikan tidak disukai. So, kalau dorang bagi hadiah yang korang kureng suka, terima je laa dengan hati terbuka luas. Nak komplen,komplen dalam hati :)


7. Jangan sombong, kerana ia akan membuatkan lelaki berusaha untuk memalukan anda. Bahaya jugak kan ? Tapi jangan pulak cheap sangat, nanti diri sendiri pulak malu.

8. Lelaki akan membuat seribu satu kesimpulan sekiranya seorang wanita senyum kepada mereka. Peringatan kepada diri sendiri jugak yang suka senyum kat strangers. Btw, senyum kan satu sedekah :)

9. Lelaki belajar mengenai cinta melalui pengalaman, bukan seperti wanita yang belajar mengenai cinta melalui novel yang mereka baca. OK, nampaknya ini kena atas batang hidung sendiri T___T. Tapi ada jugak laki nanis tengok Ombak Rindu kan ? Kira novel jugak lah tu.

10. Lelaki lebih gemarkan wanita yang gemar memasak. Kalau setakat pandai saja tak jadi jugak. Tengok macam aku, nak siang ikan pon sampai putus kepala. Haa apa cer ? Maknanya tak boleh kawen lagi T__T


Malunya kat budak atas nie T__T
p/s : Dik, setakat tolong kacau benda tu akak pon boleh :D

OK, dah abis. Yang ada BF tu boleh lah nak mengorek melombong isi hati dorang. Ktengsbai !













Habis baca,sedekah KOMEN or LIKE sikit ! Maceh :D

No comments: